Rapport i Myckelgensjö

Vi har under den gångna veckan varit med om något helt fantastiskt. Jag har nu smält det några dagar och kan sammanfatta det hela:

Ny gren
Vi har provat på rapport på allvar för första gången och jag trodde det skulle vara roligt men det överträffade alla förväntingar. Det visade sig också passa bra för Miranda så nu satsar vi på både spår och rapport framöver.

Social gemenskap
Vi fick ett fantastisk bra bemötande av de duktiga ekipage som redan tränat i många år. Tusen tack till alla som var med under veckan. Givande träning och supertrevligt. Extra roligt att barnen också fann en kompis i husvagnen intill. Samuel, Oskar och Edvin hittade varandra direkt. Snart hänger Gustav också på..... 

Nu ska vi ut och spåra ikväll men det kommer att bli en hel del rapportträning framöver också - för vi har hela familjen fastnat för detta.

Flera av ekipagen åkte vidare till Åsele och tävlade i helgen och vi gratulerar er alla till fina prestationer!

Bilder från lydnadsplan i Remmarbäcken

Samuel, Oskar och Edvin tränar stegen.


Edvin klappar om Berra - kung på lydnadsplan!

Träning i sommar

Nya mål
Vi har nu börjat träna inför lägre klass vilket blir vårt nya mål i höst. Momenten som tillkommer är framför allt ett längre spår, kryp och så skott på platsliggningen. Spåret ser jag inte som något problem och krypet har vi kommit igång bra med. Då är det ju platsliggningen kvar......Jag tränar på hemma men eftersom jag upplever att andra hundar är den största svårigheten så är det ju det jag måste träna på.

Träningsupplägg
Nu har vi en del på gång i sommar. Vecka 29 blir det rapportvecka i Myckelgensjö med Karola Fängström m fl. Där kommer det också att finnas möjlighet att träna platsliggning med andra hundar.  Bara att vistas i miljö med många andra hundar kommer att vara utvecklande för oss.

I slutet av juli blir det träningshelg i Resele med Susanne Högdal, Kerstin Davis och en tjej från Östersund. Susanne har jag tränat mycket med när vi bodde i Umeå med min förra hund och hon är en förebild för mig när det gäller hundträning. När hon tränar hund så är det positivt och hunden älskar verkligen det den håller på med - den känslan strävar jag också efter när jag tränar hund.

I slutet av september sedan blir det kennelläger på Väddö med Ullhedens. Vi var på detta läger ifjol och det var mycket givande så det ser vi förstås fram emot.

Träningsgrupper
På klubben i Ö-vik är vi ett gäng som tränar ihop på onsdagarna och det är verkligen ett jättebra gäng att träna tillsammans med. Det enda tråkiga är det långa avståndet. Jag hoppas också få igång en grupp som kan träna på hemmaplan. Det finnas några träningssugna i Docksta och här i Nordingrå som jag hoppas på.

Möjligheter
Så visst finns det alla möjligheter att få till en platsliggning på Miranda. Frågan är bara om momentet blir klart detta år eller nästa. Jag ska i vilket fall som helst inte stressa detta moment pga någon tävling utan så länge det inte är stensäkert så kommer vi att avstå.

RSS 2.0