Bild från appellenResultatet blev en tredjeplats på dagens appellspår i Ö-vik. Betyg och poäng, se nedan.

Appellspår uppflytt

Appellspår i Ö-vik 2008-06-14.
Miranda är inte säker i platsliggning med andra hundar så vi valde att avstå från morgonens första moment. Sedan gick det desto bättre. Under lydnaden var hon fokuserad och med mig i alla moment. Budföring gick helt utan anmärkning och likaså spåret. Jag är mycket nöjd med vår debuttävling.

Lydnad
Linförighet: 9/9
Framförgående: 8/7,5
Platsläggande: 10/9
Inkallande: 9/9
Apportering: 7/7
Hopp: 9,5/9
Platsliggning: 0 (Avstod)
Summa lydnad: 153,5

Special
Budföring: 10/10
Spår: 10/10
Summa special: 90

Totalpoäng: 243,5
Placering: 3
Uppflytt

Korning

I söndags var vi till Ö-vik och gjorde korningen. Det gick jättebra! Miranda var lika lekfull och framåt som hon brukar vara. Speciellt kampmomenten uppskattade hon. Jakten var inte lika spännande. Hon fick lite kritik att hon var socialt osäker vilket yttrar sig genom att hon är överdrivet intresserad av främmande människor och hoppar en del. Detta är dock inget  jag upplever som ett problem i vardagen.

Hon fick extra plus för att hon är nyfiken och har bra avreaktioner. Hon var snabbt fram på alla moment och löste upp det bra. Avslutningsvis var det skotten vilket hon klarade galant. Poängen blev totalt 342 och godkänd alltså. Mirandas protokoll finns under mappen Mentalitet till höger där också hennes MH finns redovisat.

Mixa, Mirandas syster, gjorde också korningen. Tyvärr räckte inte hennes poäng eftersom hon avstod att leka när det var kamp inblandat. Tänk att två systrar kan vara så olika. I övrigt fick Mixa bara bra kritik och gav ett väldigt samlat intryck.

Nu laddar vi i veckan för appellen nästa helg - hoppas Miranda är på hugget då också!

Mentaltest MT

2008-06-08 Mentaltest, MT


Domare: Elisabeth Boqvist och Jan Gyllensten


Samarbete förare: 4

Samarbete TL: 5

Gripa, ta tag, 5 m: 4

Gripa, ta tag, 40 m: 4

Gripa, hålla, 5 m: 5

Gripa, hålla, 40 m: 3

Gripa, slita dra, 5 m: 3

Gripa, slita dra, 40 m: 3

Förföljande: 4

Förföljande, gripande: 2

Uthållighet: 2

Social självsäkerhet: 2

Social nyfikenhet: 2

Socialt samspel: 2

Handlingsförmåga: 2

Anpassningsförmåga: 3

Koncentration: 2

Avreaktion: 4

Minnesbilder: 2

Rädsla: 3

Aggressivitet: 3

Nyfikenhet: 4

Skott: 5

Total poäng: 342

Godkänd mentaltest: Ja


Utställning 2007-03-24

2007-03-24 Utställning Strömsund

Domare: Gunilla Åsberg-Godén


JUNKL: 1

JUNKK: 1

CK

BTKL: 1

BIR


Kritik: Utmärkt typ och helhetsintryck, Fem huvud och uttryck, Aningen rundad skalle, Välformade mörka ögon, Välansatta öron, Mycket bra storlek, Bra hals och rygglinje, Välanl. skullra, Något kort brant överarm, Mycket bra vinklad bak, Rör sig parallellt såväl fram som bak, Trevligt temperament, Bett ua, Bra päls och hårlag


Mentalbeskrivning MH

2007-06-11 Mentalbeskrivning MH


Domare: Elisabeth Boqvist


1a.Kontakt hälsning: 4

1b.Kontakt samarb.: 4

1c.Kontakt hantering: 4

2a.Lek 1 leklust: 5

2b.Lek 1 gripande: 3

2c.Lek 1 grip/dragk: 4

3a 1.Förföljande: 4

3a 2.Förföljande: 3

3b 1.Gripande: 4

3b 2.Gripande: 1

4.Aktivitet: 4

5a.Avst.lek intresse: 3

5b.Avst.lek hot/aggr: 1

5c.Avst.lek nyfiken: 5

5d.Avst.lek leklust: 4

5e.Avst.lek samarb.: 5

6a.Överr. rädsla: 4

6b.Överr. hot/agg: 2

6c.Överr. nyfikenhet: 3

6d.Överr. kv. rädsla: 2

6e.Överr. kv. intr.: 2

7a.Ljud rädsla: 3

7b.Ljud nyfikenhet: 5

7c.Ljud kv. rädsla: 1

7d.Ljud kv. intresse: 1

8a.Spöken hot/agg: 2

8b.Spöken kontroll: 4

8c.Spöken rädsla: 2

8d.Spöken nyfikenhet: 5

8e.Spöken kontakt: 4

9a.Lek 2 leklust: 3

9b.Lek 2 gripande: 4

10.Skott: 1


Sommaren har kommit

Oj, vad skönt att sommaren kommit och med den värmen. Miranda uppskattar väl inte värmen lika mycket utan är lite tröttare än vanligt. Vi tränar på med lydnad och spåret. Förra veckan var vi till Ö-vik med träningsgruppen och körde igenom lydnadsmomenten tävlingsmässigt. Hon kändes pigg och alert och momenten börjar sitta mer säkert. Tyvärr är platsliggningen alldeles för osäker så den kommer vi att avstå på vår första tävlingen, appellspår, den 14:e juni. Spåret har husse kört en del och han verkar nöjd med insatserna så det är nog lugnt.

Innan tävlingsdebuten ska vi åka på korning också, den 8:e juni, så nu händer det mycket ett tag. Även Mirandas syster Mixa ska göra korningen samtidigt så det ska bli kul att se om det finns några likheter dem emellan. Jag träffade på Lone och Mixa som hastigast i Sollefteå för en tid sedan och Mixa verkade betydligt lugnare än Miranda.

Annars är det som vanligt den här tiden på året: mycket på jobbet, avslutningar, fotbollsträningar och matcher, student som ska firas och mycket mer. Sedan är jag ju road av lite trädgårdsarbete och kan ju inte låta bli att greppa en spade och gräva lite. Köpa plantor och stoppa fingrarna i jorden är liksom belöningen. Sedan ska det ju vattnas och pysslas om hela sommaren och där brukar det bli lite si och så.

Jag har fått en liten kusindotter också, en alldeles liten förtjusande tjej. Tänk vad man smälter när man ser en liten - hela kroppen signalerar fler barn - men när man tänker efter så har man ju redan två underbara killar som kräver sitt. Nu när de börjar bli lite större så kan man ju börja göra saker som inte är så lätt när man har liten bebis. Får åka till Sundsvall och låna kusinens lilla sötnos istället.


RSS 2.0