Skrivkramp

Det är väl bäst att jag skriver lite då på begäran - alla stora skribenter drabbas ju nu och då av skrivkramp =)

Det blir inget tävlande för oss i år. Vi slipar vidare på lydnaden och kommer att vara grymma nästa år istället. Då kommer också platsliggningen att fungera och specialen kommer att sitta för både spår och rapport. Jag skojar lite här för den som tycker att lite mer ödmjukhet vore på sin plats.

För att vara lite mer seriös så känner jag att jag måste lösa det här med Mirandas upphetsningen mot andra hundar. Det har blivit mycket bättre men jag är inte nöjd ännu. För att det ska vara riktigt roligt att träna och tävla så vill jag känna att vi är mer i balans och att jag har bättre koll och styrning även i miljöer där andra hundar vistas. För mig kommer momenten i andra hund just nu och vår "känsla" om ni förstår vad jag menar i första hand.

Vi ska på kennelläger första helgen i oktober och Mirandas uppfödare Camilla Berg ska försöka hjälpa mig att komma vidare med detta problem. Som sagt vi är på rätt väg men det är en bit kvar.

Sedan ska jag försöka ordna en egen startpitol så vi kan jobba med skottvana inför nästa säsong för när det gäller skotten så tror jag det kommer att handla om att just göra det till en vana.

Platsliggning fortsätter att gå bra på träning. Vi har utvecklat detta moment till att även innefatta uppletande. Låter säkert väldigt märkligt men det går ut på att jag lägger ut en tennisboll där jag står under momentet och när Miranda legat sin tid går jag tillbaka, sätter upp henne och kommenderar leta. Hon ligger lugnt och är väldigt fokuserad så det känns riktigt bra.

På onsdag blir det träning i Ö-vik på brukshundklubben och kanske det blir ett nytt inlägg här i bloggen med rapport från den träningen redan innan helgen nu när krampen gått över.

Ha det gott!


RSS 2.0